Életmód

2017.04.05. 18:05

Nagy tavaszi megújulás - A természettel együtt testünk is felébred téli álmából

Körkép - Tavasszal újuljunk meg együtt a természettel! Az évnek ez a szakasza sokaknak pluszlöketet adhat a változáshoz, hiszen ekkor a természet, környezetünk is új köntöst ölt magára. Próbáljunk ki egy új hajszínt, ápoljuk megfelelően a bőrünket, vagy vágjunk bele egy új sportba.

Vadas Krisztina

A tél leginkább bőrünkön hagyja rajt a nyomait, így a jó idő beköszöntével és a vastag, takarást biztosító ruhaneműk lekerülésével különösen nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy ismét élettel telivé varázsoljuk a bőrt. A legeslegfontosabb a hidratálás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos szervezetünk és bőrünk számára a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ugyanis nem csak kívülről, belülről is hidratálni kell: ekkor lesz feszes, puha. Persze segíthetünk kívülről is ápolóolajokkal és krémekkel, de az elsődleges mindig a belső folyadékpótlás.

Érdemes tavasszal egy vitaminkúrát is beiktatni. Habár ilyenkor már változatosabban étkezünk, több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, mégis kell egy kis löket a szervezetnek, hogy fel tudja tölteni a télen kiürült vitaminraktárait.

Sáray Petra a szombathelyi Csónakázótónál feküdt ki napozni - szigorúan fényvédő használata után Fotó: Unger Tamás

Az arcbőrre külön gondot kell fordítani. Ha van rá lehetőségünk, keressünk fel egy kozmetikust, és kérjünk tőle egy hámlasztó-vitalizáló kezelést. Ha nincs erre mód, akkor otthon is tehetünk szépségünk érdekében. Egy erősebb bőrradír és egy vitamindús arcmaszk csodákra képes.

A tél viszontagságai után ajkaink is ápolásra szorulnak. Ahhoz, hogy minél szebben mutassanak rajtuk a színes rúzsok, szájfények, előbb a bőrt kell rendbe tenni. Ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis kristálycukorra és némi mézre. Ebből a kettőből keverjünk sűrű elegyet, és kenjük fel az ajkainkra. Masszírozzuk jól az ajkakba, majd egy puha fogkefével is dörzsöljük át. Miután ezt lemostuk, tegyünk még egy kis mézet a szánkra, és hagyjuk, hogy beivódjon - ettől extrapuhák és ápoltak lesznek az ajkak.

Fontos, hogy tavasszal a fényvédelemre is odafigyeljünk. Már az első napsugarak UV-hatásai is károsíthatják a bőrt, így amint lekerül a pulóver, vegyük elő a szekrényből a napolajat, és használjuk rendszeresen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!