Életmód

2017.08.30. 11:11

A Haladás figyel az egészségre! Nem mindegy, mit eszik egy labdarúgó

SZOMBATHELY Nemcsak külföldön, hazánkban is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a labdarúgók az egészséges táplálkozásra. Nincs ez másként a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál sem.

Pum András

A Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo vagy a Barcelona csillaga, Lionel Messi tudatosan figyel arra, melyik napszakban mit eszik. Nem ezért a világ legjobbjai, hanem mert - egyszerűen fogalmazva - tudnak futballozni. De nyilván az sem mindegy, hogy ebédre nem marhapörköltet, hanem inkább párolt húst eszik egy játékos.

A szombathelyiek ausztrál csatára, David Williams is tudja: a jó futballhoz fontos az egészséges étkezés is Fotó: Unger Tamás

A Haladásnál is már jó ideje odafigyelnek a labdarúgók tudatos táplálkozására. Annak ellenére, hogy külön dietetikust vagyis táplálkozási szak-értőt nem foglalkoztatnak a zöld-fehérek. Hétköznap a délelőtti edzés után közösen ebédelnek a játékosok, a menüt az erőnléti edzők, Garami Zsolt és Orbán Attila jóváhagyásával állítja össze az étterem. A hazai (soproni) és az idegenbeli meccsek előtt egészséges, könnyű ételt fogyasztanak Simonék.

A játékosok az edzések után együtt étkeznek Fotó: Pum András

Ugyanakkor a meccsek után közvetlenül már kevésbé kell odafigyelni a táplálkozásra, ekkor az a fontos, hogy a leadott kalóriát pótolják. Sopronban a meccsek után rizseshús és spagetti a menü, és aki édesszájú, somlói galuskát is fogyaszthat hozzá.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!