Életmód

2014.11.02. 14:01

Immunerősítő ételek

Szombathely – Hagyományos téli étel a bab, a borsó, a lencse. Nem véletlenül ajánlott a téli időszakban ezeket fogyasztani, hiszen keményítőtartalmuk miatt jelentős energiaforrást biztosítanak a szervezet számára.

Simon Erzsébet

Az elmúlt 10 évben derült ki, hogy az élénk színű növényekben (brokkoli, kaliforniai paprika, piros belsejű grapefruit) számtalan olyan vegyület van – úgynevezett biológiailag aktív növényi anyagok, flavonoidok –, melyek szerepét az utóbbi években vizsgálja intenzíven a tudomány. A hagyma gyógyító hatása már a népi gyógyászatban ismert volt, de a fűszerek közül a kakukkfű, a rozmaring és a gyömbér is a baktériumok szaporodását gátló hatással bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!