Életmód

2014.01.05. 16:10

Pozitív gondolatok

Az önismeret alapvető feltétele mindenféle tartós és pozitív változásnak. Nem létezik jó vagy rossz ember.

Simon Erzsébet

Ismered biztosan azt az elméletet, hogy gondolataid teremtő erővel bírnak, s hogy amit tapasztalsz a világból, az valójában a bensőd tükre. Amikor sikerélmény ér vagy egy örömteli hír talál meg, hirtelen felragyog a nap, még a legzordabb télben is. Mosolyognod kell, könnyeddé válsz, és érzékelsz olyan apró jelenségeket, amelyek mellett máskor talán elmész, vagy amelyeknek nem tulajdonítasz jelentőséget. Képessé válsz a belátásra, érzékenyebben közelítesz a környezetedhez, és megnyílsz a megbocsátás és a hála irányában.

Mi történik ilyenkor? Mindazok az automatizmusok, melyek irányítják gondolkodásmódodat, reakcióidat és döntéseidet, pozitív előjelet kapnak. A világ hirtelen ellenséges közegből barátságos otthonná változik, amelyben családtagjaid, munkatársaid, tanáraid, társaid és ismerőseid is emberségesebb alakot öltenek.

A pozitív pszichológia alapvetése az, hogy a pozitív gondolatok gyógyító erejűek. A gondolatokat érzések irányítják és vissza. Tested sejtjei pedig erőteljesen (és tudományosan is igazolhatóan) megnyilvánuló örömmel válaszolnak mindezekre.

Amikor szakembereink tréninget tartanak vagy coachingolnak, leginkább ezen az úton indulnak el. A következőkben erről is szó lesz.

Címkék#önismeret

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!