Életmód

2017.07.16. 17:45

Ragyogó arcbőr házilag

KÖRKÉP Nyáron különösen fontos, hogy tápláljuk bőrünket. A természetes vizek, a medencék klórtartalma, az UV-sugárzás mind-mind szárazzá, fakóvá tehetik az arcot. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel otthon, pillanatok alatt újra egészségesen csillogó lehet a bőr.

Vadas Krisztina

Ha jobban megvizsgáljuk a drága arcpakolások, krémek összetevőit, rengeteg olyan anyagot találhatunk bennük, amely ott pihen a legtöbb konyhaszekrényben, hűtőben. Habár egyszerűbb a boltok polcairól leemelni a tégelyeket, a megtakarítás jegyében ne legyünk restek házilag elkészíteni a tápláló egyvelegeket. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel biztos a siker.

Kakaó és avokádó

Az avokádó nemcsak finom, hanem remek hidratáló is. A benne lévő tápláló olaj ugyanis puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt, valamint megvédi a kiszáradástól.

A pakoláshoz nem kell más, mint egy fél avokádó kimagozva, egy evőkanál kakaópor és egy evőkanál méz. A hozzávalókat keverjük alaposan össze és kenjük az arcunkra. Tíz perc után langyos vízzel öblítsük le.

Beköltözhet otthonunkba a kényeztető wellness Fotó: Pinterest

Eper és joghurt

Ez a gyümölcsös pakolás garantáltan felfrissíti az arcbőrt. Az eper magvai finoman radírozzák is a bőrt, a joghurt pedig hűsít és táplál.

A pakoláshoz egy marék eperre, egy teáskanál citromlére, egy deciliter natúr joghurtra és egy evőkanál mézre lesz szükség. Az összekevert hozzávalókat kenjük a megtisztított arcra és a dekoltázsra. Várjuk meg, amíg megszárad, majd langyos vízzel öblítsük le!

Zabpehely és méz

A zsíros bőr tökéletes ellenszere ez a mattító pakolás. Keverjünk össze egy tojássárgáját, egy evőkanál mézet, egy evőkanál extra szűz olívaolajat és egy evőkanál zabpelyhet. Előbb a tojást és a mézet keverjük el, majd adjuk hozzá az olajat és a zabpelyhet. Ha a pehely megpuhult és krémessé vált, a maszkot kenjük az arcra és hagyjuk hatni 15 percig. Ha megszáradt, langyos vízzel öblítsük le.

Kamilla és élesztő

A kamilla antibakteriális hatása csökkenti a gyulladásokat, az élesztő tápláló B-vitaminnal tölti fel a bőrt.

Ehhez a pakoláshoz egy csésze lehűtött kamillatea, egy evőkanál méz és egy evőkanál nyers élesztő szükséges. A hozzávalókat addig keverjük, amíg pasztaszerűvé nem válnak. Ezután oszlassuk el az arcon, majd 10-15 perc elteltével langyos vízzel mossuk le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!