Életmód

2015.09.25. 14:57

Védd a szépségedet! - Fontos, hogy fokozottan figyeljünk a test jelzéseire

Körkép - Épphogy túléltük a nyári forróság és a sós víz okozta szépségkárokat, most újabb feladattal kell megküzdenünk. Az évszakváltást, a hűvösebb időt a szépségünk is megsínyli, ha nem figyelünk oda rá eléggé.

Vadas Krisztina

Az ősz beköszöntét nem csak a természet, de tükörképünk is jelzi: lassan elhalványul a nyári barnaság, és a bőrön megjelennek az UV-sugárzás okozta apróbb károk is. A nyár egyik legszembetűnőbb következménye a száraz, vízhiányos állapot. Ősszel meg kell újítani bőrünket: nem csak az arcon, hanem az egész testen is. A megújulás legegyszerűbb módja a radírozás. Megszabadulhatunk az elhalt, károsodott hámsejtektől. Ez azért is fontos, mert hiába ápoljuk megfelelően a bőrünket, ha a tápanyagok nem az egészséges sejtekbe jutnak be. Ezt a folyamatot elég egyszer alaposan elvégezni, az őszi napsugarak már nem károsítják annyira a bőrt. Ami pedig a legfontosabb: a rendszeres hidratálás.

Pusztai Fanni is törődik tincseivel: fontos számára, hogy mindig ápolt és egészséges legyen a haja. Fotó: Unger Tamás

A hidegebb napokon válasszunk száraz bőrre való krémeket, így több tápláló anyag jut a bőrünkbe. Bőrünk mellett nem hanyagolhatjuk el a hajunkat sem. Annak érdekében, hogy az időjárási körülményektől függetlenül is ápolt és egészséges legyen, nem árt néhány apróságot betartani. A hidegebb évszakokban tanácsos hetente maximum kétszer hajat mosni, mert a hajzsírnak kifejezetten védő hatása van a zord időjárással szemben. Nem csak a bőr, hanem a haj is könnyebben kiszárad a szél miatt , ezért célszerű hetente egyszer pakolást is használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!