Családbarátság

2017.09.18. 13:46

Süveges Gergő és felesége is megkapta a Kopp-Skrabski-díjat

A kitüntetés célja felhívni a figyelmet azokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemléletet és a gyermekek születését támogatják. A díjazottak között van a népszerű műsorvezető és felesége is.

Idén is átadták a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és az Eduvital Kopp-Skrabski-díját szeptember 16-án a Budafokon megrendezett Három Királyfi családi napon. A neves pszichológus-szociológus házaspárról elnevezett kitüntetés célja az, hogy felhívja a figyelmet azokra az egyénekre és közösen alkotó házaspárokra, akik tevékenységükkel a családbarát szemlélet kialakítását és a kívánt gyermekek megszületését támogatják.

A fődíj kitüntetettjei

A Kopp-Skrabski-díj egyéni fődíját idén Lehőcz Monika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója kapta. Az általa vezetett szervezet a bajba került kisgyermekes családoknak segít önkénteseivel.

A házaspároknak adható fődíját Buza Anna és Buza Domonkos pszichológus házaspár kapta, akik 1973-tól részt vettek a Budapesti Lelki Elsősegély Telefonszolgálat létrehozásában és működtetésében, de nevükhöz kötődik számos más szolgálat, valamint az öngyilkosság-megelőző mozgalom elindítása és munkatársainak felkészítése is.

A közönség által díjazottak

A közönségdíjak közül az egyéni díjazott Szeverényi Péter szülész-nőgyógyász, a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke lett, aki a családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik úttörője, az édesapás szülések egyik kezdeményezője.

A közönség házaspároknak adható díját Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus és Süveges Gergő műsorvezető kapta, akik egyházközségük berkein belül a családos közösség összefogójaként és motorjaként ismertek: a családoknak és házaspároknak szóló programokat, táborokat, lelkigyakorlatokat és miséket szerveznek.

A díj névadói, a 2012-ben elhunyt Kopp Mária pszichológus és férje, a 2009-ben elhunyt Skrabski Árpád szociológus-demográfus tudományos és emberi kíváncsisággal kutatták, mit tehetünk azért, hogy olyan családunk, párkapcsolatunk legyen, amilyenre mindig is vágytunk, egyszóval azt, hogy miként lehetünk boldogok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!