apró tippek, nagy változás

2017.10.21. 12:17

Változtassa meg a konyha hangulatát!

Nem kell hozzá sem sok pénz, sem falbontás; egy-két trükk is elég.

A konyha jellegének meghatározásában a bútorválasztás mellett az is fontos tényező, hogy milyen burkolatok, csempék kerülnek a térbe. Ez utóbbiakon változtatva akár egészen más hangulatot kaphatnak ugyanazok az alapok.

A fehér egyhangúságát például többféle módon is megtörhetjük. Ha a bútorhoz nem szívesen nyúlunk, öltöztessük fel a csempét! Ne feledkezzünk meg az apróbb kiegészítőkről sem: a lámpák, konyhai tárolók, edények cseréje is fontos lehet a kívánt hangulat elérésében.

Bármikor eltávolítható, mégis látványos megoldás, ha öntapadó fólia segítségével tesszük izgalmasabbá az összképet. Vágjunk ki belőlük a csempéknél 1-2 mm-rel kisebb formákat (pl. 15 x 15 cm-es burkolatnál 14,8 x 14,8 cm-eseket), majd miután megtisztítottuk a felületet, felülről lefelé haladva ragasszuk fel rá a fóliadarabokat. Hogy ne maradjanak alattuk légbuborékok, simítsuk át mindegyiket egy keményebb lappal, pl. egy műanyag kártyával.

Festéssel is javíthatunk az összhatáson. Miután alaposan megtisztítottuk a csempét, a fugát fedjük le védőszalaggal. Ezt követően kerülhet fel rá a tapadást elősegítő alapozó, majd végül a színes festék.

Ha egy helyiség hangulatát szeretnék újjávarázsolni, sokan még mindig nagy és drága változásokban gondolkodnak, pedig a fentiekből is látható, hogy sokszor apróságok is képesek új színt (és persze formát) csempészni otthonunkba.

Borítókép: wavebreakmedia/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!