gasztroparadicsom

2017.11.16. 16:50

Hatmillió látogatót várnak az olasz kaja Disneylandjébe

A gasztroparkban többek között 45 étterem, bár és kávézó, 200 állat és mozi is lesz.

Pizza bakers prepare traditional pizza margherita during a press tour at FICO Eataly World agri-food park in Bologna on November 9, 2017. FICO Eataly World, said to be the world's biggest agri-food park, will open to the public on November 15, 2017. The free entry park, widely described as the Disney World of Italian food, is ten hectares big and will enshrine all the Italian food biodiversity. / AFP PHOTO / Vincenzo PINTO

Az olasz gasztronómia világhírű, a nemrég Bolognában megnyílt hatalmas gasztropark, a FICO Eataly World ennek ellenére több mint meglepő vállalkozás. A korábbi nagybani piac helyén létrehozott, 100 ezer négyzetméteren elterülő gasztroparkban ugyanis több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi is várja a látogatókat.

Bár a parkba ingyen beléphetünk, a programokért fizetni kell. Ezért cserébe viszont megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetünk részt, megismerkedhetünk az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival is.

A park célja, hogy évente hatmillió látogatót – ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát – vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus célkitűzésnek számít, tekintve, hogy a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

A „világ legnagyobb agrár-élelmiszeripari parkjaként” beharangozott FICO Eataly World ötletgazdája egyébként Oscar Farinetti, egy vállalkozó, akinek Eataly nevű luxus étteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát.

Borítókép: Készül a tradicionális margherita pizza a FICO-ban. AFP / Vincenzo PINTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!