otthoni oázis

2017.11.11. 08:00

Tippek a tökéletes családi hétvégéhez

Végre nincs munka, óvoda, iskola, van idő együtt pihenni.

Dolgozik, és közben családanya? Hétvégén kapkod, hogy utolérje magát az otthoni teendőkkel? Mosás, főzés, takarítás vár önre? Havonta, kéthavonta felejtse el a feladatokat! Adjon magának és családjának egy nyugodt hétvégét, fogadja meg a Fanny magazin tanácsait!

Lustálkodjon kedvére!

Engedje meg, hogy reggel a gyerekei átmenjenek a szülői hálószobába. Ne siessenek az ébredéssel! Beszélgessenek, játszanak, vagy épp reggelizzenek az ágyban! Mindenkinek szüksége van egy kis lustálkodásra.

Mozgás

Hétköznap nem igen van ideje a sportra? Szombaton menjen el futni, edzőterembe, vagy kiránduljon a családdal, esetleg délután biciklizzenek egyet a környéken. Ha elfáradtak, egyenek egy süteményt vagy igyanak egy kakaót, teát valamelyik cukrászdában! Meglátja, a gyerekei és a párja hetekig emlegetik majd az egyszerű, ám nagyszerű programot.

Mintha nyaralnának...

Nem kell messzire utaznia néhány felejthetetlen pillanatért: legyen turista a saját városában! Képzelje el, milyen látnivalókat említene a külföldi ismerősnek, aztán kerekedjenek fel a családdal, és nézzék meg önök is az érdekességeket. Ha a lakóhelyén van rá lehetőség, utazzon városnéző kis vonattal, busszal. Töltse el a napot úgy, mintha vakáción lenne. Számtalan új élményben lesz része!

Valami különlegesre vágyik?

Főzés közben ne gondoljon a kalóriára. Készítsen olyan ételt, ami az egész család nagy kedvence. Lehet ünnepi ebéd egy átlagos szombaton is! Terítse meg szépen az asztalt, igyanak egy pohár bort és kölyökpezsgőt.

Barkácsolni jó!

A gyerekek hetek óta nyúzzák egy kis otthoni kézműveskedésért? Itt az idő! Rajzoljanak, fessenek, készítsenek só-liszt gyurmát, agyagozzanak, fűzzenek most divatos gumikarkötőt! A remekművek nagyszerű karácsonyi ajándékok lehetnek a nagymamáknak, a nagypapáknak.

Borítókép: Olena Yakobchuk / Shutterstock.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!