VinCe

2018.04.02. 10:57

Csütörtöktől a boré lesz a főszerep

Kezdődik a VinCe Budapest borfesztivál.

Budapest, 2017. szeptember 8. Vendégek a 26. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2017. szeptember 8-án. Mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borával és számos kísérőprogrammal várja a látogatókat szeptember 7-től szeptember 10-ig tartó fesztiválon, amelynek idei díszvendég országa Chile. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A VinCE Budapest borfesztiválon 15, elsősorban a biodinamikus gazdálkodásról szóló mesterkurzus közül válogathatnak az érdeklődők és 160 kiállító termékeivel ismerkedhetnek meg – mondta Jandrasics Borbála, a VinCE Budapest Wine Show szakmai vezetője az M1-en hétfőn.

A biodinamikus gazdálkodás nem csupán vegyszermentességet jelent, a természettel egyensúlyban, harmóniában folytatott szőlőműveléshez tartozik például, hogy figyelembe veszik a holdciklusokat, és gépek helyett lóval szántanak – tette hozzá.

Egyre nagyobb az érdeklődés a biodinamikus gazdálkodás iránt. A gazdálkodók a fenntarthatóság és a „vissza a természethez” gondolata jegyében újra felfedezik az ősi módszereket – mondta Jandrasics Borbála.

A VinCE Budapest a Várkert Bazárban csütörtöktől három napon át látogatható.

Borítókép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!