borkóstoló

2018.04.04. 15:00

Mind a négy visegrádi ország borait megkósolhatjuk a VinCén

Cseh, lengyel és szlovák borokat is bemutatnak a VinCE Budapest Wine Show-n, melynek során mind a négy ország saját standon kóstoltatja legjobb borainak válogatását; ezeket 160 magyar és nemzetközi pincészet több mint 1000 borával hasonlíthatja össze a közönség csütörtöktől szombatig a Várkert Bazárban.

Budapest, 2017. szeptember 8. Vendégek a 26. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2017. szeptember 8-án. Mintegy 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borával és számos kísérőprogrammal várja a látogatókat szeptember 7-től szeptember 10-ig tartó fesztiválon, amelynek idei díszvendég országa Chile. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett V4-es bemutatkozás legkiválóbb pincészeteit külön is díjazzák tizenkét magyar és külföldi szakértő bevonásával – közölték a szervezők.

A borszakmai esemény három napja során nemcsak a kiállítók standjainál ismerkedhetnek meg az érdeklődők a hazai és nemzetközi borvilág újdonságaival:

a VinCE Budapest több mint húsz mesterkurzusán és workshopján világhírű borászok és borszakírók vezetik be mélyebben a közönséget egy-egy aktuális témába.

A biodinamikus termelési módról például a terület egyik legjelentősebb szakértője, Monty Waldin tart előadást, a vulkanikus borok világába a magyar származású kanadai John Szabo Master Sommelier ad betekintést, de Örményország mintegy nyolcezer éves múltra visszatekintő szőlőtermesztésének történetéből is ízelítőt kaphatnak a látogatók.

A különlegességek kedvelői megismerkedhetnek a Katalónia szívében található Freixenet pincészet caváival, az olasz pezsgők gyöngyszemeit és a legkiválóbb rozé champagne-okat pedig a pezsgővilág egyik legnagyobb szaktekintélye, Tom Stevenson mutatja be. Kóstolható lesz a kereskedelmi forgalomban már nem kapható Louis Roederer 2004 Cristal Brut Rosé Magnumja is; míg a Charles Heidsieck champagne mesterkurzuson az érdeklődők az elsők közt kóstolhatják meg a ház exkluzív Blanc des Millénaires champagne-ának új, 2004-es évjáratát.

A Louis Vuitton Moet Hennessy-csoport különleges borbirtokait bemutató mesterkurzuson a legendás új-zélandi Cloudy Bay borai, az argentin Terrazas los Andes malbecjei és további meglepetések várhatók. A VinCE Budapest Wine Show 2018 egyik csúcspontjának a világ egyik legsikeresebb pincészete, a Casanova di Neri exkluzív mesterkurzusa ígérkezik, ahol a 100 pontos borok titkába avatja be a résztvevőket Giacomo Neri borász.

A rendezvényen az Autistic Art Alapítvány is bemutatkozik:

a Várkert Bazárban számos kiállító boros palackjait díszítik majd autizmussal élő fiatalok rajzai, melyek a helyszínen rendezett vásáron megvásárolhatók.

A limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott tíz lakóotthont támogat.

Idén is a VinCE Budapest Wine Show keretében rendezik meg VinCE Awards díjátadóját. Hat kategória jelöltjeire a közönség szavazhatott, míg a legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választja a havonta megrendezett vakteszteken elért eredmények összesítése alapján.

Borítókép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!