nassolnivaló

2018.05.14. 13:45

Ez a müzliszelet ezerszer jobb, mint a bolti

Ráadásul csupa-csupa egészséges összetevő kell hozzá.

Legtöbbször azért eszünk müzliszeletet, mert egészséges édességre vágyunk. A bolti müzliszeletek többsége azonban sajnos tele van cukorral.

Szerencsére a Mindmegette receptjének segítségével otthon is készíthetünk valóban egészséges és tápláló nasit, amely után eszünkbe sem jut majd a bolti müzliszeletekhez nyúlni.

HOZZÁVALÓK

2 db érett banán

1 db nagy alma

1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)

3-4 ek olaj

1 tk fahéj

1 rúd vanília

20 dkg mandula

15 dkg aszalt meggy

10 dkg mazsola

25 dkg zabpehely

ELKÉSZÍTÉS

Egy tálban a banánt összetörjük egy villával, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük a mézzel, az olajjal, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával.

A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összetörjük vagy akár durvára daráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és kézzel alaposan összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a masszát. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Rido

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!