gázpedál

2018.05.01. 17:12

Kétszázezren voltak kíváncsiak a Nagy Futamra

A hatodik Nagy Futam a korábbi eseményekhez hasonlóan ingyenes volt a nézők számára.

Klenáncz Szabolcs bemutatója egy Mitsubishi tereprali versenyautóval a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam versenyautós bemutatón 2018. május 1-jén

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Lakatos Péter

Kétszázezer néző tekintette meg Budapest belvárosában a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport és légi bemutatót kedden – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A program délelőtt az autó- és motorsport bemutatóval kezdődött az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon kialakított „pályán”, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája volt, aki egy 2015-ös F1-es versenyautót vezetett.

Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzője autogramot oszt a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam versenyautós bemutatón 2018. május 1-jén
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Balogh Zoltán

A német túraautó-bajnokságot (DTM) a címvédő René Rast egy Audival, a korábbi F1-es versenyző német Timo Glock pedig egy BMW-vel képviselte, de tartott bemutatót Magyarország eddigi egyetlen Forma-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt is, aki egy Formula Renault típusú versenyautóval szórakoztatta a kilátogatókat.

Baumgartner Zsolt volt Forma-1-es versenyző bemutatója egy Formula Renault WSR 3.5 versenyautóval a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam versenyautós bemutatón 2018. május 1-jén
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Balogh Zoltán

Végigment a pályán a múlt hétvégén a Hungaroringen versenyző túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyének néhány autója, valamint a ralisok, terepralisok, autókrosszosok, ralikrosszosok és gyorsasági kamionversenyzők is megmutatták magukat. Érdekesség, hogy a nézők az egyesült államokbeli NASCAR versenysorozat Magyarországon ritkán látható autóit is megtekinthették menet közben.

Klenáncz Szabolcs bemutatója egy Mitsubishi tereprali versenyautóval a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam versenyautós bemutatón 2018. május 1-jén
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Lakatos Péter

A program délután légibemutatóval folytatódott, amelynek keretein belül Besenyei Péter műrepülő-világbajnok is repült a Duna Erzsébet híd és Lánchíd feletti szakaszán, ahol aztán vadászrepülőgépeket, utasszállítókat és helikoptereket is láthatott a közönség.

Címkék#Nagy Futam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!