nem lesz nehéz dolga

2018.05.03. 12:30

Randizásba kapaszkodik a Facebook

A Facebook közösségi médiafelület hatalmas előnnyel indul a randi alkalmazások között, mivel már így is 2,2 milliárd felhasználóval rendelkezik, akik között sokkal több a potenciális felhasználó, mint a Tinder és a hasonló elven működő alkalmazásoknál.

Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during the annual F8 summit at the San Jose McEnery Convention Center in San Jose, California on May 1, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg announced the world's largest social network will soon include a new dating feature -- while vowing to make privacy protection its top priority in the wake of the Cambridge Analytica scandal. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Josh Edelson

Az F8 közösségi média évenként megrendezett fejlesztői konferencián jelentette be a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, hogy egy új, társkereső szolgáltatás vezetnek be hamarosan – írja az Origo.

A bejelentés után a Match Group részvényei – amely olyan társkeresőket fog össze, mint a Match.com, az OKCupid, és a Tinder – 18 százalékos csökkenés után 38,44 dolláron álltak meg.

Meglepett minket a Facebook az időzítéssel, tekintettel arra, hogy mennyi személyes és érzékeny adat található ebben az üzletágban – nyilatkozta a Match vezérigazgatója, Mandy Ginsberg a CNBC-nek.

A Nordea befektetési csoport már korábban feketelistára tette a Facebookot a botrányos adatkiszivárgás miatt. Most a norvég régió legnagyobb befektetési alapja úgy véli, az adatvédelmi kockázatok miatt megkérdőjelezhető a cég azon döntése, hogy társkereső szolgáltatást indít.

„A Facebooknak három évre van szüksége, hogy megoldást találjon az adatvédelmi problémáira, de arra van ideje, hogy egy teljesen új társkereső szolgáltatást indítson”

– írta Twitter üzenetben Sasja Beslik, a Nordea eszközkezelő befektetési vezetője.

Ali Mogharabi, a Morningstar független befektetési kutatóvállalat elemzője szerint

egy ilyen szolgáltatás teljesen új hirdetési lehetőséget teremt a Facebooknál.

Az adatszivárgási botrány ellenére a közösségi médiaóriás 49 százalékos árbevétel növekedést ért el az első negyedévben – felülmúlva ezzel az elemzői becsléseket – és a cég részvényei pedig tíz százalékos emelkedést produkáltak.

Borítókép: Zuckerberg május elsején örömittasan jelenti be az új randizós alkalmazást Kaliforniában

AFP PHOTO / Josh Edelson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!