súlyos probléma

2018.05.12. 21:32

Szennyezett tejtermékekre figyelmeztet a Nébih

A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.

Budapest, 2011. május 19. Vásárlók eltűnt gyerekek fotóival ellátott tejesdobozt tesznek a bevásárlókocsijukba egy élelmiszeráruházban. Négyszázezer tejesdobozon és tízezer egyéb termék csomagolásán jelenik meg négy évek óta eltűnt magyar fiatal képe. Az egyedülálló akcióban, amely az 1000 Lámpás Éjszakája elnevezésű kampány része, december 31-ig lesznek láthatóak a négy fiatal, Till Tamás, Strehó Gergő, Ackermann Dávid és Gödöllei Dominika képei és adatai. Az eltűnt gyerekeket családtagjaik évek óta hiába várják haza. Az akcióhoz az Alföldi Tej Kft, a Crystal International Kft, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az Országos Rendőr-főkapitányság mellett számos civil szervezet is csatlakozott.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

A Nébih ügyfélszolgálatára bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében – jelezte a hivatal, konkrét cég említése nélkül. Hozzátette: a szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI Fotó/Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!