Borotva, gyanta, epilálás

2018.06.20. 08:40

Szőrtelenítés? Sima ügy!

Melyik módszert miért érdemes kipróbálni?

MW

Woman shaving her legs. Paris, France VOISIN/PHANIE

Itt a nyár, eljött a szoknyák, fürdőruhák, no meg az alapos szőrtelenítés ideje. A Vasárnap Reggel szombaton megjelent cikkéből kiderül, hogyan tudunk gyorsan megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól!

Talán a borotva a legpraktikusabb módszer, hiszen néhány perc alatt végezhetünk vele, teljesen fájdalommentesen. Először a szőrszálak növekedési irányával megegyezően, majd azzal ellentétesen húzzuk végig a bőrön. A három- vagy négypengés borotvák annyira rövidre vágják a szőrszálakat, hogy azok csak pár nap múlva kezdenek el visszanőni. Érzékeny bőrnél a bikinivonalra sose használjunk száraz borotvát, hogy elkerüljük a kipirosodást.

A szőrtelenítőkrémek hatóanyaga vízzel érintkezve lúgot képez. Ez oldja a szőrszálak fehérjéit, így azok elfolyósodnak, és szivaccsal könnyen eltávolíthatóvá válnak. A krémek nem levágják, hanem a bőrfelszín alá hatolva feloldják a szőrszálakat, amelyek 2-3 nap múlva nőnek vissza. Alkalmazásukkor érdemes a szokottnál gyakrabban használni a testápolónkat.

Az epilálógép azért olyan népszerű, mert a tövüknél ragadja meg a szőrszálakat. Ma már, a gyártók által alkalmazott különböző masszírozófejes technikáknak köszönhetően, egyre kevésbé számít fájdalmasnak ez a módszer. A szőrszálak csak 3 hét múlva nőnek ki, és akkor is gyengék. Az epilálás utáni viszketést bőrnyugtató testápolóval csökkenthetjük.

Hideg és meleg gyanta használata esetén a szőrszálak növekedési irányát követve gyengéden simítsuk a bőrre a gyantacsíkot, majd egy hirtelen és határozott mozdulattal távolítsuk el, a szőr növekedésével ellentétes irányba rántva azt. A természetes fenyőgyanta és méhviasz keveréke 3-4 hétig biztosítja a bőr selymességét.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / VOISIN / PHANIE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!