Korai táplálás

2018.07.03. 07:24

Ingyenes tájékoztatóval segítik a szülőket a gyermekgyógyászok

A füzet tanácsait követve biztonságosabbá tehetjük a kisgyermekek táplálását, elkerülhetjük a táplálkozási tévhiteket, így csökkentve minimálisra például a gyermekkori allergia, a cukorbetegség, az ekcéma vagy épp az elhízás kialakulásának esélyét.

A Kiskanál Kommandó nevű, szakemberekből álló gyermekdietetikai mozgalom által összeállított, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerész Kamara ajánlásával készült 27 oldalas kiadványt – amely a frissen publikált Hozzátáplálás szakemberektől című könyv kivonata – minden gyermekorvosi rendelőben plakát hirdeti.

A mozgalom azt írta: az általuk csaknem 1500 szülő megkérdezésével tavaly végzett felmérés eredményeiből kiderül, hogy Magyarországon a kisgyermeket nevelők tájékoztatása sokszor hiányos vagy idejétmúlt az étkeztetés témájában. Megfelelő minőségű információ híján pedig egyre nagyobb teret nyer a szakvéleményt mellőző, kizárólag tapasztalatcserén alapuló „diagnosztizálás” és „kezelés”, amely sok esetben a legjobb szándék ellenére is káros, sőt akár életveszélyes is lehet a kisgyerekre.

A kisokos mindenki számára elérhető és ingyenesen letölthető a www.kiskanalkommando.hu/kisokos oldalról – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!