a kávén túl

2018.07.24. 10:09

Koffein nélkül is indulhat remekül a reggel

A következő ételek és italok ugyanúgy felpörgetik majd, mint egy jó fekete.

Vannak olyan napok, amikor úgy érzi, egy kiadós alvás után is hullafáradt, és ezen egy nagy bögre kávé sem segít? A koffein helyett inkább válasszon a következő italokból és ételekből! – írja a Mindmegette.

1. VÍZ

Igen, egy pohár víz is segíthet felébredni! Az enyhe kiszáradás miatt ugyanis úgy érezheti magát, mintha fáradt lenne, mert nincs elég víz a szervezetében ahhoz, hogy a teste normálisan működjön. A legtöbb ember kissé dehidratált kora reggel, így a kávé helyett sok esetben inkább a víz lenne a megoldás. Szóval ha reggel fáradtan ébred, jusson eszébe, hogy nem csak a koffein segíthet!

2. CHIA-MAG

A chia-mag omega-3 zsírsavakban gazdag, amik segítenek megszüntetni a fáradtságot. Sőt, az apró magvak akár a tízszeresükre is felszívhatják magukat a gyomorban, így felgyorsítják az emésztést, hidratálnak és ébren tartanak.

3. ZÖLD LEVELEK

A friss zöld levelek (például a spenót, a madársaláta vagy a rukkola) fogyasztása az egyik legjobb módja az energiaszint növelésének. Ezek ugyanis sok-sok B-vitamint tartalmaznak, amik segítenek a testnek abban, hogy az ételt energiává alakítsa át.

4. BORSMENTA

A szakemberek azt állítják, hogy a borsmenta illata fokozza az éberséget és csökkenti a fáradtságot. Szóval ha a kávé helyett egy bögre gőzölgő borsmenta teával indítja a napot, garantáltan tele lesz energiával!

5. TOJÁS

A tojás tökéletes választás reggelire, hiszen a sárgája sok-sok fehérjét tartalmaz, ami rengeteg energiát biztosít a nap folyamán.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / oatawa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!