recept

2018.07.03. 09:42

Megéri a macerát: így készül a házi majonéz

Össze sem lehet hasonlítani a bolti változattal.

Próbálták már a házi majonézt? És a házi majonézt paleo módra? A Mindmegette 15 perces, egyszerű receptjét hamar összedobja az ember, a végeredmény pedig fenséges.

HOZZÁVALÓK

4 db tojássárgája

2 dl olajessimo, vagy olívaolaj

0,5 dl kókuszolaj

citromlé

agave szirup

1 tk mustár

ELKÉSZÍTÉS

A lehűtött tojássárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, mustárt és pici agavé szirupot, és egy kézi habverővel addig keverjük, míg szép, krémes nem lesz.

Ezután vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, mindig csak annyit, amennyit éppen felvesz a krémünk. A végeredmény egy nagyon sűrű kenőcs lesz, utólag citromlével ízesítjük.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / ColorMaker

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!