Víz, gőz, gyógyulás

2018.10.13. 07:38

Csobbanjon, ma van a Magyar fürdőkultúra napja!

A létesítményekben országszerte belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

A Magyar fürdőkultúra napját minden év októberének második szombatján rendezik meg; az idei programokat a 100 éves Gellért fürdőben tartják, ahol kulturális rendezvényekkel és szinkronúszó bemutatókkal várják a látogatókat – hívta fel a figyelmet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség.

A tájékoztatás szerint

a nap célja a több ezer éves fürdőkultúra magyarországi gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, és az idősebbek figyelmének felhívása a hazai gyógyfürdőkre és az igénybe vehető gyógykúrákra.

A BGYH közölte: az érdeklődők ezen a napok vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal.

A látogatásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött,

részletes információk a gellertfurdo.hu oldalon olvashatóak.

A létesítményekben országszerte belépőjegy-kedvezményekkel, változatos, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat. A programok részletes listája a fürdők honlapján található.

Borítókép: Látogatók az idén százéves Szent Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda termálmedencéjében 2018. szeptember 8-án.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!