szépségápolás

2018.10.30. 13:57

Nem csak nasiként, kozmetikumként is csodásak a csonthéjasok

A mandulát és a mogyorót is használhatjuk többféleképpen.

A csonthéjasokat nemcsak elropogtatni érdemes, de a kozmetikumkészítésben is bevethetjük értékes összetevőiket – írja a Vasárnap Reggel.

Ránctalanító makadámdió

Ebben az ausztrál diófélében rengeteg bőrfeszesítő vitamin és gyulladáscsökkentő hatóanyag található, olaja még érzékeny bőr esetén is használható. Keverjen össze 4 evőkanál makadámdió-olajat 1/2 doboz tejszínnel, és öntse a keveréket a fürdővizéhez! Miután végzett a fürdőzéssel, finoman törölgesse magát szárazra úgy, hogy az olaj megmaradjon a bőrén, így „megspórolhatja” a fürdőzés utáni krémezést.

Felfrissülés a testnek

A mogyoróból készült peeling bőrradír és testápoló is egyben. Az elkészítéséhez keverjen össze 1 csésze forró zöld teát, 1 csésze finomra darált mogyorót, 1 evőkanál kristálycukrot és 10 csepp olívaolajat úgy, hogy jól kenhető pépet kapjon. Zuhanyozás előtt masszírozza át a bőrét a testradírral, néhány percig hagyja fent a testén, majd langyos vízzel mossa le. A bőrradír 6 hétig áll el a hűtőszekrényben.

Kíméletes lemosó

A házi arclemosó tejhez keverjen simára 1/2 csésze teljes tejet, 2 teáskanál finomra reszelt mandulát és 1 evőkanálnyi, semmilyen illatanyagot nem tartalmazó, zsírosabb állagú általános krémet. Néhány percig hagyja állni, majd kenje az arcára. 10 perc elteltével mossa le. A házi csodaszer legfeljebb 2 hétig áll el a hűtőben!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!