Egészségesen télen is

2018.12.26. 09:00

Hogyan védekezzünk a megfázás ellen?

A réteges öltözködés és a megfelelő vitaminbevitel elengedhetetlen.

A hideg téli idő kimondottan jó hatással van az emberi szervezetre, hiszen javul a koncentrációnk, élénkebbek vagyunk, több kalóriát éget el a szervezetünk – írja a Pannon RTV. A portál cikke az orvosi javallatokat idézve azt írja: ha megfelelően erősítjük az immunrendszerünket, makkegészségesen vészelhetjük át ezt az időszakot.

Felhívják a figyelmet azonban a vitamindús táplálkozás fontosságára: mint írják, az emberek többsége a természetes eredetű vitaminforrásokat, főleg C-vitaminforrásokat részesíti előnyben.

Épp ezért kelendő a narancs, a mandarin és a citrom, és keresettek a savanyúságok is, a káposzta, a savanyú uborka vagy a vegyes savanyúságok.

A folytatás szerint télvíz idején a gyógyszertárakban megnő a kereslet a vitaminkészítmények iránt. Kiss-Torma Andrea gyógyszerész-technikus a portálnak elmondta: „Elsősorban a C-vitamin az, amivel az immunrendszert ilyenkor a legjobban lehet erősíteni, arra van leginkább szüksége a szervezetnek. De emellett fogyasztják még az emberek a komplex vitaminokat. A felnőtt C-vitamin dózis általában az 500 milligramm, naponta egy vagy két alkalommal, de vannak olyan készítmények, amik már eleve 1000 milligrammosak, a gyerekdózis pedig 50-től, 100-250 milligramm.”

Az összeállítás arra is rámutat, hogy a hideg serkenti az agyműködésünket, javul a munkaképességünk, a teljesítményünk, szervezetünk pedig több kalóriát éget el.

A portál által megszólaltatott gyermekgyógyász azt ajánlja, ilyenkor az autónkat csak minimálisan fűtsük föl, mert a meleg járműben aluszékonnyá válhatunk.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!