ettől féltünk

2019.01.02. 18:38

A karácsonyi étkezések 20 százalékkal növelik a koleszterinszintet

A hatás jóval jelentősebb, mint eddig hitték.

Az eddig feltételezettnél jóval nagyobb mértékben növelhetik meg a vajas, krémes karácsonyi ételek a koleszterinszintet. A Koppenhágai Egyetem kutatói 25 ezer dán adatai alapján mutatták ki a növekedés mértékét.

„Tanulmányunk jól kimutatta, hogy a karácsonykor elfogyasztott zsíros ételek hatással vannak a koleszterinszintre. Nagyon meglepő, hogy oly sok embernek magas a koleszterinszintje közvetlenül a karácsony után” – mondta Anne Langsted, az Atherosclerosis című folyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzője.

A tanulmányba bevont minden tíz koppenhágai lakos közül kilencnek megemelkedett a koleszterinszintje karácsony után.

Azoknak, akiknek általában magas a koleszterinszintje, még jobban oda kell figyelniük arra, mit fogyasztanak a karácsonyi ünnepek alatt

- figyelmeztetnek a kutatók.

Közismert, hogy a magas koleszterinszint jelentősen növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!