vendégségben

2019.02.06. 16:28

A legjobb magyar borok mutatkoznak be Lengyelországban

Az Országos Borverseny arany- és ezüstérmesei egy varsói borbemutatón vesznek részt februárban.

Pécs, 2011. május 12. Durda Katic, a Pécsi Tudományegyetem Hunyor Vendégházában megrendezett verseny zsûrijének tagja, Szerbia háromszoros sommelier bajnoka. Ötven pincészet százötvenegy bora verseng a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidékekrõl a Pannon Borrégió TOP25 borversenyén, hogy a régió borválogatottjába kerüljön. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Kálmándy Ferenc

A szakmai kiállítás kísérő programjaként megvalósuló mesterkurzusokon lengyel borszakértők csaknem 30 magyar pincészet válogatott borait mutatják be. A lengyel borízlésnek megfelelően összeválogatott borokat több kategóriában ismertetik, a poharakba először könnyed, gyümölcsös, fehér borok kerülnek, amelyek egyedülálló ízvilágot képviselnek a nemzetközi piacon – mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1-en.

Emellett a kékfrankosok világába is elkalauzolják a borszakértőket, kereskedőket és szakújságírókat, akik az előadások során a magyar borvidékeket is megismerik majd.

Brazsil Dávid kijelentette, hogy a tanács kiemelt feladatának tekinti a magyar borok népszerűsítését, különösen a visegrádi együttműködés országaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!