praktika

2019.02.04. 16:04

A meleg vizes zuhany enyhíti a hurutos köhögést

A fürdéskor keletkezett gőz nagyon jót tesz a légutaknak.

Forrás: Shutterstock

A téli időszakban szinte kikerülhetetlen a betegség és az ezzel járó köhögés is. Utóbbit pár trükkel elmulaszthatjuk, és még gyógyszerre sincs szükségünk – írja a Borsonline.

Meleg zuhany: A fürdéskor keletkezett gőz nagyon jót tesz a légutaknak, enyhíti a köhögést is. Ha rohamunk van, akkor is érdemes beállni a meleg zuhany alá, és addig fürdeni, amíg nem enyhül a rossz érzés.

Igyunk teát: A fehérmályvatea sokkal jobb, mint gondolnánk, kifejezetten a felső légúti problémákat enyhíti, így köhögésre is kiváló. A hársfatea mellett még próbáljuk ki az édesgyökeret is, ezekből igyunk meg naponta 2–3 bögrényit.

Mézes főzet: Nem csak fertőtleníti, de bevonatot is képez a torkon, ami enyhíti az erős köhögést. Ha biztosra akarunk menni, akkor vágjunk fel egy narancsot és egy citromot, majd rakjuk fel edényben főni pár darab szemes borssal, és egy rúd fahéjjal.

Tegyünk bele egy nagyobb kanál kókuszolajat és sok mézet, majd főzzük addíg, amíg a citrusok levet engednek. Ezt a főzetet igyuk meg.

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!