nagymosás

2019.03.24. 17:55

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb mosógépet?

Megmutatjuk, mire érdemes figyelni új gép vásárlásakor.

Forrás: Shutterstock

Aki azt szeretné, hogy a mosógép mindig ugyanolyan hatásfokon működjön, annak érdemes 10 évente új készüléket vásárolnia – olvasható a Mediaworks megyei lapjainak Otthon vagyok című mellékletében. Ma már a mosógépek is „intelligensek”, a programválaszték és az energiahatékonyság tekintetében egyaránt rohamos fejlődést tapasztalhatunk. Az új technológiák és programok azonnal reagálnak a speciális helyzetekre; egyes készülékeknél akár program közben is adhatunk ruhát a már elindult mosáshoz, és sokszor már azt is érzékelik, ha nem kívánatos tárgy került a ruhák közé. Emellett egyre kíméletesebben tisztítanak.

Milyen extrát válasszunk?

Nem biztos, hogy minden új high-tech funkciót tudunk majd használni. Gondoljuk végig, hányan vagyunk a háztartásban, milyen sűrűn kell bekapcsolnunk a mosógépet, illetve milyenek a mosási szokásaink. Egyes gépek automatikusan adagolják a tartályokból a mosóport és az öblítőt, léteznek olyan típusok, amelyek párás gőzzel tisztítják a ruhákat, ami jelentősen megkönnyíti a vasalást és semlegesíti a polleneket. Népszerűek azok a készülékek, amelyek egyszerre akár 12 kg mosnivalóval is elbírnak, illetve szárításra is alkalmasak.

Energiatakarékosság

Az elmúlt években a mosás forradalmi változásokon ment keresztül. Nem túlzás, hogy a régebbi készülékekhez képest 50 százalékos megtakarításról beszélhetünk, vagyis a környezettudatosság a legnagyobb érv az új gépek vásárlása mellett. Figyeljünk az EU-s címkére, amely megmutatja, hogy milyen színvonalú a mosógép energiahatékonysága. A legmagasabb osztály az A+++, ezek dolgoznak a legkevesebb energiával a leghatásosabban. Kétségtelen, hogy emiatt a mosás ideje esetenként kellemetlenül hosszú lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!