A jövő médiája

2019.03.11. 11:29

Idén is keresik az év diáksajtósait, március 15-ig lehet pályázni

A Diákújságírók Egyesülete (DUE) általános és középiskolás diákok, illetve felsőoktatásban tanulók jelentkezését várja hagyományos Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára, emellett Junior Vlogger pályázatot és dalíró versenyt is hirdetett.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Sajtó Napjáig, azaz március 15-én éjfélig lehet beküldeni pályázatokat a DUE Médiahálózat aktuális kiírásaira. A 2 millió forintos összdíjazású Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2019 keretében 7 kategóriában lehet indulni. Külön értékelik az általános-, a középiskolás és a felsőoktatásban tanulóktól érkező pályázatokat – olvasható a DUE honlapján.

Az év diákújságírója címre egyénileg, cikkel, írással lehet pályázni, Az év diákrádiósa, diákrádiója kiírásra zenés, zenei rádióműsorokat várnak. Az év diákrádiósa, diákrádiója (tematikus) pályázaton tetszőleges műfajú rádióműsorokkal lehet pályázni. Az év diák-videoújságírója kiírásra saját készítésű videóval, Az év diáklapja kategóriában iskolaújságok lapszámaival, Az év diákfotósa versenyre pedig szabadon választott témájú fotókkal lehet versenybe szállni.

Külön kategória Az év online diákmédiuma, melynek keretében iskolai vagy egyéni honlapokat díjaznak, és elismerésben részesítik Az év mentorát is, amely kategóriában a diákmédiát patronáló tanárok jelölhetők.

A szervezet 2019-ben első alkalommal hirdeti meg az ifjú vloggerek számára Junior Vlogger pályázatát. Itt szintén több kategóriában várják a pályamunkákat: Kult. vlogger(kritikák, utazások, könyvek, filmek), Gamer és Lifestyle (DIY, beauty, életmód) kategóriában. A videók maximális hossza 5-8 perc lehet.

Fotó: Shutterstock

A DUE egyik kiemelt témája idén a biztonság, ehhez kapcsolódóan két pályázatot is hirdettek. Az egyik a NETbiztos videópályázat, melyet a Telenor együttműködésével írtak ki, s melyre a biztonságos internethasználattal kapcsolatban készített videókat várják két kategóriában: 1. Biztonságos internethasználat, 2. Az internet kreatív használata a tanuláshoz.

A másik pedig egy dalíró pályázat, melynek mottója: …hogy mindenki hazaérjen…

Erre a kiírásra a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban írt szerzeményeket várják.

Az első három helyezett profi fejhallgatót nyer az Audio-Technica jóvoltából, a győztes pedig profi stúdióban veheti fel a dalát. Ennek a pályázatnak a beadási határideje 2019. március 31.

A részletes pályázati kiírások, a pályázati adatlapok megtalálhatók a DUE honlapján.

A pályázatok ünnepélyes eredményhirdetése a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon lesz 2019. május 28-án Budapesten, az Akvárium klubban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!