permetezés

2019.04.12. 13:45

Még nem késő védekezni a monília ellen

Hiába tart az aszály, a hétvégi esőzések megfelelő körülményeket teremtettek a súlyos hajtáselhalást okozó betegség számára.

Forrás: Shutterstock

A mostani időszakban kell védekezni a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség ellen – olvasható a Nébih honlapján. A fertőzéshez megfelelő feltételeket teremtettek a gyakorivá váló esőzések, ezért, aki még nem védekezett ellene, az a meggy és az őszibarack esetében még megteheti. A kár megelőzése érdekében a gombaölőszeres permetezés javasolt. A készítmények helyes megválasztását segíti a Nébih növényvédőszer-kereső adatbázisa.

A védekezés megtervezéséhez növényorvos szaktanácsát is érdemes igénybe venni. Az üzemi szakemberek mellett több olyan kiskerti szaktanácsadó is tevékenykedik, akiknek internetes oldalain megalapozott, hasznos információk érhetők el.

Fontos, hogy virágzáskor kiemelten ügyelni kell a méhek védelmére. Ne alkalmazzunk olyan növényvédő szert, ami a méheket károsíthatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!