avatás

2019.07.23. 15:00

Átadták a Zalakarosi Fürdő felújított gyógycentrumát

Az ország egyik legnépszerűbb fürdőhelye egymilliárd forintból újult meg.

Zalakaros, 2019. július 23. A Zalakarosi Fürdõ megújult gyógycentrumának medencéje az átadás napján, 2019. július 23-án. Közel egymilliárd forintos, saját erõbõl megvalósított beruházás keretében újították fel a fürdõ gyógycentrumát és gyógykertjét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotós: Varga György

Közel egymilliárd forintos, saját erőből megvalósított beruházás keretében újították fel a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumát és gyógykertjét, amelyet kedden avattak fel.

Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott az átadáson azt mondta: Zalakaros egy élhető, fejlődő és komoly értékekkel rendelkező kisváros, ahol az önkormányzat, a gazdasági és turisztikai szereplők nem pusztán feladatnak, hanem küldetésüknek érzik, hogy a kivételes adottságokat kellő módon hasznosítsák. Emlékeztetett arra, hogy a múlt évben kiemelkedő eredményeket ért el a város, a vendégéjszakák számát tekintve az egyik legnépszerűbb település lett a Balaton régiójában.

A magyar családok mellett a külföldi turisták körében is népszerű az 1978-ban gyógyvizessé minősített fürdőhely.

A kormánymegbízott jelezte: a kormány kiemelten kezeli a turizmust, ami „nemcsak pénzkereseti forrás, nem csupán egy jól kihasználható gazdasági ágazat, hanem a hazaszeretet egy megnyilvánulási formája” is. A 2017-ben indult új turisztikai stratégiával jó esélye van Magyarországnak arra, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai régiójává váljon.

A Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumának medencéje az átadás napján
Fotó: Varga György / MTI

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója kifejtette: a közel egymilliárd forintos, saját forrásból, kilenc hónap alatt megvalósított felújítás révén ötcsillagos színvonalú fejlesztést hajtottak végre.

Tavaly meghaladta a 650 ezret a Zalakarosi Fürdő látogatóinak száma, és ezzel együtt a második legnépszerűbb magyarországi fürdőhelynek is megválasztották.

Nem lehet lemondani a további fejlesztésekről, mert belföldön és külföldön is magas színvonalú konkurensei vannak a zalai fürdőhelynek – jegyezte meg.

A felújított fürdő és kertje madártávlatból
Fotó: Varga György / MTI

A mostani beruházás során kicserélték a teljes gépészeti és elektromos rendszert, a vízforgatót, ugyanakkor a kupolás, ragasztottfa-szerkezet stílusjegyeit meghagyva szigetelték is a teljes épületet. Padlófűtést építettek be, kicserélték a nyílászárókat, illetve újdonságként sósvizes medencét is létrehoztak a létesítményben – sorolta a vezérigazgató.

Szabadics Attila, a Szabadics Zrt. alelnöke, Novák Ferenc polgármester, Bene Csaba, a Zala megyei közgyűlés alelnöke, Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Manninger Jenő, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója (b-j) átadja a Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentrumát 2019. július 23-án
Fotó: Varga György / MTI

Novák Ferenc, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) említést tett arról, hogy

az alig 50 éve indult fürdőhelyen néhány hónapja fogadták a 30 milliomodik látogatót.

Ehhez az eredményhez folyamatos fejlesztések, új attrakciók és szolgáltatások kellettek.

A most felújított gyógykert 1992-ben nyílt meg, ami ellen akkoriban még sokan tüntettek is, amiért drágábban magasabb szintű szolgáltatást kínált. A polgármester ehhez hozzátette: azóta bebizonyosodott a döntés helyessége, hiszen az elmúlt évtizedekben százezrek vették igénybe az emeltebb szintű szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!