érdekesség

2019.09.10. 22:10

Hírességek tudatos vagy véletlen utolsó vacsorái

Vajon mit evett Elvis Presley, Diana hercegné vagy John Lennon a halála előtti utolsó pár órában?

Princess Diana during the meeting with Ana Paula dos Santos, wife of Angolan President Jose Eduardo dos Santos, 13 January in Luanda. The Princess is in a four-day visit to the West African country to see the work of the British Red Cross.

Forrás: AFP/Lusa

Fotó: Antonio Cotrim

Ők valószínűleg nem sejtették, hogy az lesz az „utolsó vacsorájuk”, de a kivégzésére váró Saddam Hussein és az öngyilkosságra készülő Adolf Hitler választása bizonyára nem volt véletlen – írja cikkében a mindmegette.hu.

Abraham Lincoln

Mielőtt az elnök 1865. április 14-én elindult a Ford Színházba, ahol merénylet áldozat lett, még megvacsorázott. Ál-teknőslevest evett, tehát olyan levest, amit a teknősleves mintájára készítettek, de valójában szarvashúst tartalmazott, valamint Virginia szárnyast, sült gesztenyés töltelékkel, sült jamgyökérrel és karfiolos sajtmártással – írja a Mental Floss.

Elvis Presley

A király az 1977. augusztus 15-i éjszakát ébren töltötte. Éjfél és 6 óra között elment a fogorvosához, hogy betömjék a fogát, majd visszatért Gracelandbe és barátaival raketballozott. Elvis reggel sem tudott aludni, így elfogyasztotta az egyik kedvenc reggelijét, azaz négy gombóc fagylaltot és hat csokoládés sütit. Ezután lefeküdt, majd néhány órával később felkelt, hogy a fürdőszobába menjen, ahol szívrohamot kapott.

Mahatma Gandhi

1948. január 30-án este Gandhi kecsketejből, főtt zöldségekből, narancsból, valamint gyömbérből, savanyú citromból és vajból készült vacsorát fogyasztott. Ezután az újdelhi Birla Bhavannál sétált, ahol a követői gyakran köszöntötték. Azon az éjszakán azonban egy fanatikus hindu merénylő várta, aki lelőtte.

Saddam Hussein

Az egykori iraki diktátor azt kérte, hogy kivégzése előtt a kedvenc ételét ehesse: főtt csirkét és rizst, valamint több csésze forró mézes vizet.

Adolf Hitler

A német diktátor utolsó étkezése 1945. április 30-án volt, azon a napon, amikor rájött, hogy elvesztette a háborút. A bunkerében spagettit evett könnyű paradicsomos mártással (néhány életrajzíró szerint lasagnát). Egyszerű étkezést akart, Berlin megemlítése nélkül, tehát az étkezés közbeni beszélgetés a kutyatenyésztés módszereiről szólt valamint arról, hogy miként készülnek a rúzsok. Ezután Hitler és Eva Braun, akit kevesebb, mint 40 órával korábban vett feleségül, a szobájukba vonultak és véget vetettek az életüknek.

John Lennon

1980. december 8-án délután Lennon sózott marhahúsos szendvicset evett, mielőtt egy New York-i stúdióba ment, hogy Yoko Ono új kislemezén dolgozzon. Miután megkapta az örömteli hírt, hogy a Double Fantasy album platinalemez lett, úgy döntöttek, hogy abbahagyják az éjszakai munkát. Ono azt javasolta, hogy álljanak meg vacsorázni, de Lennon egyenesen vissza akart menni a dakotai lakásukba, ötéves fiához. A 72. utcában a gyilkos egy sötét zugból előbújva Lennon hátára célozva 5 lövést adott le.

Ernest Hemingway

60 éves korára Hemingway súlyos depresszióban szenvedett, számos kezelésen túl volt. 1961 tavaszán az Idaho-i otthonában sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre, július 2-án pedig fejbe lőtte magát. Előtte azonban még elfogyasztotta a kedvenc ételét, ami a New York-i steak volt sült burgonyával, Cézár salátával és egy pohár bordeaux-i.

Diana hercegné

Az eredeti terv szerint a hercegné augusztus 31-én utazott volna Szardíniáról közvetlenül Londonba, hogy a fiaival találkozzon, ám végül Dodi Al Fayeddel úgy döntöttek, hogy egy nappal korábban Párizsba repülnek az Olasz szigetről. A Chez Benoit Rue Saint-Martin nevű bisztróban szerettek volna enni, de túl sok volt a fotós, ezért a Ritzbe mentek. A L’Esparonban, a szálloda híres éttermében vacsoráztak, ahol bizonyos információk szerint tenger gyümölcseit, míg mások szerint gombás-spárgás omlettet rendeltek, innen indultak el autóval a fotósok elől menekülve, de csak a Place de l’Alma alagútig jutottak. A hercegné a baleset után a kórházban vesztette életét 1997. augusztus 31-én.

John F. Kennedy

1963. november 22-én Kennedy egy texasi szállodában reggelizett. A szálloda vezető szakácsa, Otto Druhe szerint az elnöknek kávét, narancslevet, két főtt tojást, néhány pirítóst és lekvárt szolgáltak fel. Az elnök kísérete ezután elindult Dallas belvárosába. 13:00 órára mentek volna ebédre, az elnököt azonban 12:30-kor lelőtték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!