Divatvilág

2019.09.23. 15:44

New York után Párizs meghódítására készül Nanushka

A legnevesebb világhírű márkák, igazi nagyágyúk méltó társaként Nanushka egyedüli magyar márkaként vesz részt vesz a párizsi Fashion Weeken.

Budapest, 2013. április 13. Modellek Nanushka divattervezõ kollekciójából a Toni&Guy - Budapest Fashion Week 2013 divatbemutatón a Palazzo Dorottya aulájában 2013. április 13-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Ripost szerint ez újabb fontos lépés ez a világ divatpiacának meghódításában. Sándor Szandra ruhái olyan neves és elismert divattervezők kollekciói mellett kapnak szerepet, mint például Stella McCartney vagy Saint Laurent.

A 2020-as tavaszi-nyári női kollekciót szeptember 29-én mutatják be a francia fővárosban.

A Fashion Weeken első alkalommal megjelenő női kollekció a “Faded by The Sun” elnevezést kapta, nem véletlenül: a nyári sziluettek és napszítta natúr anyagok szolgáltak inspirációul.

Nanushka és csapata hosszú hónapok óta készül a nagy eseményre. A bemutatott kollekció tervezése fél évvel a prezentáció előtt megkezdődött, a bemutatóra pedig három hónapja folyamatosan készülnek.

A párizsi bemutató mellett egy egyedülálló kezdeményezést is indított a kollekció kapcsán a Nanushka. A mindössze 370 fős Nógrád megyei Terény községben egyedi kerámia gombok készítését tanulhatták meg az ott élő nők, és ezek a gombok kerültek aztán a kollekció néhány darabjára. A kézzel készült kiegészítők a tervek szerint a későbbi kollekciókban is fontos szerepet kapnak majd.

A több mint tíz éve működő magyar divatmárka nemzetközi sikereiben vitathatatlan érdeme van a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelőnek, mely hatalmas lehetőséget látott Nanushkában, ezért az általuk kezelt EXIM Növekedési Alap 2016 végén úgy döntött, hogy befektet a márkába. A Nanushka márka azóta 60-ról 200-ra növelte a nemzetközi viszonteladói számát.

Borítókép: Modellek Nanushka divattervező kollekciójából a Toni&Guy – Budapest Fashion Week 2013 divatbemutatón a Palazzo Dorottya aulájában 2013. április 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!