nincs lehetetlen

2019.10.18. 15:43

Két éve majdnem 170 kiló volt, most lefutotta a maratont

A 21 éves Ethan Taylor duci kisgyerek volt, majd idővel egyre kövérebb lett. Két évvel ezelőtt azonban elhatározta, hogy változtat az életen. Brutálisan sokat fogyott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Khosro

A sok-sok évi késő esti étkezés, valamint a testmozgás teljes hiányának „köszönhetően” a fiatalember 19 éves korára elérte a 166 kilót. Aztán eldöntötte, hogy változtat az életen – írja a Diéta és Fitnesz.

Először az étrendjét alakította át egészségessé, majd sétálni és kocogni kezdett.

Eleinte csak napi 400 métert bírt kocogni, de soha nem akarta feladni és 18 hónappal később teljesítette az első maratonját Chicagoban.

Az ideje pedig 4 óra 44 perc és 56 másodperc volt. „Négy másodperccel legyőztem a célidőmet” – mondta mosolyogva az újságíróknak Taylor.

„Csodás érzés, hogy képes vagyok egy ilyen versenyen részt venni. El sem hiszem, hogy én teljesítettem a távot”

- folytatta.

Taylor határozottan állítja, hogy megérte a kemény munka. 18 hónap alatt 83 kilót fogyott le. Most kb. feleakkora, mint 19 évesen volt.

„Boldogabb vagyok, nemcsak a külsőm miatt, hanem azért is, mert sokkal aktívabb életet élek. 180 fokban változott az életem. Ez csodás!”

- nyilatkozta a srác a People magazinnak.

A srác minden lehetséges étkezési hibát elkövetett, ezt ma már ő is tudja.

Soha nem reggelizett, ebédre szendvicset evett, napközben gyakran nassolt csipszet, fánkot, fagyit, és ivott kólát, a vacsorája szintén szénhidrátban gazdag gyorskaja volt.

Egy hátsérülés miatt depressziós is lett, napokig nem hagyta el a szobáját, többnyire csak feküdt az ágyában. „Komolyan azt gondolom, hogy meghaltam volna, ha úgy folytatom. Viszonylag hamar. Ma már egészséges ételeket fogyasztok, az élelmiszereket a helyi, termelői piacról szerzem be. Proteinben gazdag az étrendem.

Gyakran eszem tojást, pulykából készült sonkát, grillezett édeskrumplit, csirkét, halat brokkolit és barna rizst.”

Taylor a maraton alatt pénzt gyűjtött olyan alapítványnak, amely kisgyermekeknek segít az egészséges életmód elérésében. A fiatalember történetét itt tudjátok követni az Instán.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!