most kérdezhet

2019.11.27. 15:01

Mindenkit várnak a Semmelweis Egészségnapokra

Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók az ingyenes rendezvénysorozat következő, decemberi programján.

Forrás: Shutterstock

Az egyetem tájékoztatása szerint a Molekulától az űrsebészetig elnevezésű rendezvény egyik programelemeként az egyetem klinikai gyógyszerészei délutáni konzultáció keretében várják az érdeklődőket az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában.

A laikusoknak szóló különleges „Gyógyszerészi fogadóórán” kiderül, hogy milyen készítményt, mikor és hogyan kell alkalmazni.

Az egyetem gyógyszerészei a várandósság alatti gyógyszerszedéssel, az influenzás tünetek enyhítésével, de akár az onkológiai terápiák mellé javasolt étrend-kiegészítőkkel kapcsolatban is tesznek javaslatokat.

A program mindenki számára nyitott, aki a helyes és biztonságos gyógyszerszedéssel kapcsolatban szeretne tanácsokat kapni.

A konzultációra a helyszínen lehet regisztrálni.

A Molekulától az űrsebészetig című programon az érdeklődők gyógyszerészeti témájú interaktív előadásokon is részt vehetnek.

Megtudhatják, hogy mi egy gyógyszerész feladata, mi történik a gyógyszertári színfalak mögött, választ kaphatnak olyan gyakran feltett kérdésekre, hogy miért kell néha recept, néha meg nem, de a szakemberek a mellékhatásokkal kapcsolatban is tájékoztatást adnak az érdeklődőknek.

Kiderül az is, hogy fontos-e betartani az étkezéshez kapcsolódó alkalmazási utasításokat, illetve az adagolásról is szó esik.

Az előadásokra előzetes regisztráció szükséges, amely megtehető a semmelweis.hu/250 oldalon, ahol a részletes program is olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!