Ez nem mese!

2019.12.24. 09:00

Kisfilmen mutatják meg a karácsony lényegét a reformátusok (videó)

Azt szeretnék, hogy az ünnep minél több ember számára jelentsen valódi találkozást a Jézus Krisztusban emberré lett Isten szeretetével.

Részlet a református egyház karácsonyi kampányfilmjéből

Forrás: reformatus.hu

„Decemberben arra emlékezünk, hogy Isten értünk lett emberré, olyan gyöngévé és kiszolgáltatottá, mint mi magunk vagyunk” – írják a kisfilmhez tartozó cikkükben a reformátusok, akik ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az emlékezés önmagában kevés, mert nem elég felidézni a réges-régi betlehemi éjszakát, hanem „fel kell ismernünk, hogy a kétezer évvel ezelőtt elkezdődött történet ma is tart, és annak magunk is részesei vagyunk”.

Az ünnepi írás rámutat, hogy a világ kegyetlensége nem Isten műve, hanem a tőle elszakadt emberé, akihez azonban a világ teremtője elküldte a szabadítót, Jézus Krisztust, aki helyreállítja a rendet és a békét, és akiben Isten közelebb jött hozzánk azért, hogy ezt felismerve mi is közelebb kerülhessünk hozzá és embertársainkhoz.

„Ez a legvalóságosabb történet a világon”

- hangsúlyozza a Magyarországi Református Egyház, amely azt reméli, hogy ezekben a napokban minél több embernek lesz valódi találkozása a Jézus Krisztusban emberré lett Isten szeretetével, hiszen mint írják, „ez az egyetlen, ami igazi ünneppé teszi a karácsonyt”.

Borítókép: Részlet a református egyház karácsonyi kisfilmjéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!