példátlan összefogás

2019.12.10. 16:39

Vasárnap egész napos műsorfolyammal zárul a Jónak lenni jó! kampány

Az év végével sem csökken a magyarok adakozókedve, hiszen alig három hét alatt 35 millió forint gyűlt már össze a közmédia jótékonysági akciójában, amely idén a 30 éves Peter Cerny Alapítványt támogatja.

Budapest, 2019. november 16. A Peter Cerny Alapítvány munkatársai koraszülöttet hoznak a Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Részlegének Koraszülött Osztályára 2019. november 15-én. A koraszülöttek világnapja 2011 óta november 17-e, ezen a napon a 37. hét előtt született és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A közmédia nyolcadik alkalommal megrendezett jótékonysági kampányában most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordszámú hívás és sms érkezett a 13600-as számra – mondta szerkesztőségünknek Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

A Jónak lenni jó! adományvezetője kiemelte: a nyolcadik alkalommal megrendezett kampányban most először tapasztalnak ekkora aktivitást, rekordon a hívások száma. A 13600-as szám hívásával a 04-es melléken vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével 500 forinttal támogathatják az akciót, amelynek idei kedvezményezettje a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítvány.

A kezdeményezéshez sok magánszemély és cég is csatlakozott egy-egy felajánlással. Egy adakozó a győri balett által felajánlott keresztet a meghirdetett ár többszöröséért vásárolta meg. Egy másik adakozó – aki pár éve egy 40 milliós házat ajánlott fel egy 4 gyerekes családnak -, most inkubátorokat szeretne vásárolni az alapítványnak.

Az akciót támogatja mások mellett Babos Tímea, Petrás János, Rúzsa Magdolna, Hosszú Katinka, a Nemzeti Táncegyüttes, Vásáry Tamás és Bródy János is. A Médiaklikk Jónak lenni jó! oldalán az érdeklődök megtekinthetik és meg is vásárolhatják a fix áras felajánlásokat, többek között a Placido Domingo tiszteletére a zeneakadémia lámpadizájnere által készített art deco lámpát, Erdei Zsolt bokszkesztyűjét, egy eredeti, kézzel írt Fenyő Miklós dalszöveget vagy éppen az Ismerős arcok együttes által összeállított ajándékcsomagot.

December 15-én, advent harmadik vasárnapján egész napos programmal zárul a kampány. Ennek keretében a közmédia több csatornáján egész nap műsorok lesznek, bemutatják a Peter Cerny Alapítvány munkáját is. Az este fél tizenegyig tartó műsor közben folyamatosan várják az ötszáz forintot érő hívásokat és sms-eket, valamint az élő adás közben lehet majd licitálni olyan értékes tárgyakra, mint amilyen például a Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott egyedülálló alkotás, amely egy uráli baglyot ábrázol a felszállás pillanatában, a talapzatát pedig Farkas Bertalan űrhajós, Babos Tímea teniszező és Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész, karmester aláírása díszíti, de versenybe lehet szállni Jean-Paul Belmondo francia színész dedikált nyakkendőjéért vagy egy különleges gyémántgyűrűért is.

Borítókép: A Peter Cerny Alapítvány munkatársai koraszülöttet hoznak a Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Részlegének Koraszülött Osztályára 2019. november 15-én. A koraszülöttek világnapja 2011 óta november 17-e, ezen a napon a 37. hét előtt született és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!