Praktikus trükkök

2020.04.02. 07:26

A hajszárító sokkal hasznosabb, mint gondolná

Természetesen a frizura kialakításában is segít, ám emellett még számos módon hasznosíthatja az eszközt a háztartásban! – írja a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Forrás: Shutterstock

Címkék eltávolítása

Ha újrahasznosítana egy üveget, de nem tudja leszedni róla a címkét, jöhet a hajszárító: a forró levegővel sikeresen fellazíthatja a ragasztót.

Lecsöpögő viasz

Ráfolyt a gyertya a bútorra? Forró levegőt ráfújva pár másodpercig melegítse, és amikor olvadni kezd, egyszerűen törölje le.

Portalanítás

A hajszárítóval a legapróbb réseket is tökéletesen kitakaríthatja. Próbálja ki mondjuk a számítógép billentyűzetén, meglátja remekül kitisztítja a gombok közötti réseket!

Vasalás helyett

Ha nincs rá ideje, hogy teljesen átvasalja a ruháját, akkor a ráncosabb részekre spricceljen vizet, a hajszárítóval melegítse fel, és közben óvatosan húzza/simítsa ki a kezével.

Lazítja a szoros cipőket

Szeretné „betörni” az új lábbelijét? Vegyen fel egy vastag zoknit, és húzza fel a csizmát/tornacipőt. Ezután kezdje el melegíteni a problémás részeket, amelyek így engedni fognak, és a lábához idomulnak.

Konyhában is használható

Ha leöblítette és kicentrifugázta a salátát, de a levelek még mindig nedvesek, állítsa a hajszárítót hideg fokozatra, és finoman mozgatva fújja át vele a leveleket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!