apró trükkök

2020.05.14. 17:05

Mutatjuk, hogyan legyen fotogénebb

Ki ne szeretne a családi albumba vagy a közösségi oldalra szánt képeken jól kinézni?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Asso

A Vasárnap Reggel cikke abban segít, hogy előnyösen mutasson a fotón!

Egy vidám arc mindig pozitív benyomást kelt, de vigyázzon, hogy a mosolya ne legyen se túl feszengő, se túl széles! A szakértők szerint a természetes, háromnegyedes mosoly az igazi.

A fotókon sokszor még intenzívebbnek látszik az erős smink, mint a valóságban. Kerülje a túl sok festéket és a csillogó felületeket!

Arckép készítésekor majdnem mindenkinek az a legelőnyösebb, ha kihúzza magát, és egy picit lefelé nyomja az állát. Ezzel elkerülhető az úgynevezett duplaáll-effektus, és a szem is nagyobbnak látszik. Sose hagyja magát alulról fotózni: kivétel nélkül mindenki fiatalabbnak, vékonyabbnak, vonzóbbnak néz ki, ha felülről kapják lencsevégre. Ha egy alacsonyabb ember szeretné lekapni, egyszerűen üljön le.

Soha ne álljon közvetlenül a fényforrás alá, hogy elkerülje az előnytelen árnyékokat. Természetes fény esetén keressen egy olyan helyet, ahol oldalról süt be a nap.

Színek nélkül nagyon sápadtan fog kinézni a fotón, egy közepes árnyalatú arcpír viszont rögtön fiatalos, egészséges ragyogást kölcsönöz az arcának.

Mivel a váll a test egyik legszélesebb része, rögtön előnyösebb színben tüntetheti fel magát, ha negyvenöt fokos szögben elfordul.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!