Ország-világ

2020.09.05. 18:00

Nem fogja kitalálni, mire tökéletes a papírtörlő

Mivel a papírtörlőt a nedvesség felitatására használjuk, jó szolgálatot tesz a hűtőszekrényben is a zöldségek tárolásakor.

Forrás: Shutterstock

Fotó: LightField Studios

A papírtörlőnek a hűtőben a helye! Meglepődött? Akkor figyeljen, az Origo táfelspicc rovata nagyon hasznos praktikát oszt meg! Megszoktuk, hogy a papírtörlőért nyúlunk, ha valami kiömlött, ám nemcsak erre használhatjuk, hanem a zöldségek frissen tartására is. Mutatjuk, mit kell tennie.

Csak bélelje ki papírtörlővel a hűtő zöldséges fiókját, majd erre tegye rá az alapanyagokat. Amikor új zöldség kerül a fiókba, mindenképp cseréljük ki újra a papírtörlőt, de akkor is, ha sok nedvességet szívott már magába.

Ezzel biztosíthatjuk, hogy zöldségeink hosszabb ideig frissek maradjanak és a hűtő fiókját is tisztán tartjuk.

Sok gyümölcs és zöldség, ideértve a kelkáposztát vagy a cukkinit, tárolása során nedvesség keletkezik. Ez a nedvesség átjárja a zöldséges fiókot, hamarabb megromlanak benne az élelmiszerek. Ám, ha kibéleljük papírtörlővel, ez felszívja a nedvességet, így frissen tarthatjuk az élelmiszereket.

Fontos megjegyezni, hogy időnként mindenképp ki kell cserélni a papírtörlőt, hiszen, ha nedvesen sokáig hagyjuk a hűtőben, ugyanazt a hatást érhetjük el, amit a használata nélkül: a nedvesség hatására hamarabb tönkremennek a zöldségek. Tehát cseréljük ki a nedves papírtörlőt szárazra, amikor szükséges.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!