Adni öröm!

2020.12.11. 14:41

Herczegh Anita: adománykártyákon is lehet idén támogatni a rászorulókat

A járványhelyzetre tekintettel idén karácsonykor nem gyűjt tartós élelmiszert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 23. Adni Öröm! élelmiszeradomány-gyûjtõ akcióján a Spar-csoport Batthyány téri üzletében 2019. december 12-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A rászorulókat adománykártyák megvásárlásával lehet támogatni – közölte a köztársasági elnök felesége, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete pénteken Pátyon, sajtótájékoztatón.

Herczegh Anita a máltaiak pátyi Teaműhelyében a szervezet idei „Adni öröm!” akciójáról elmondta, hogy ez már a 24. karácsonyi ajándékozási jótékonysági gyűjtése a szeretetszolgálatnak, amelyben az ünnepi nagybevásárlásokhoz kapcsolódva szoktak tartós élelmiszert gyűjteni a hátrányos helyzetű családoknak, embereknek.

Hozzátette, hogy az idén az élelmiszergyűjtés helyébe lépnek az adománykártyák, amelyeket néhány száz forintért lehet megvásárolni a Spar üzletekben december 16-a és 21-e között.

Herczegh Anita a sajtótájékoztató után önkéntesként bekapcsolódott a koronavírus-szűrésekhez szükséges PCR-tesztek csomagolásába a szeretetszolgálat fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató műhelyében. Emellett megváltozott munkaképességű máltai munkatársakkal közösen részt vett a szervezet karácsonyi előkészületeiben is.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 23. Adni Öröm! élelmiszeradomány-gyűjtő akcióján a Spar-csoport Batthyány téri üzletében 2019. december 12-én Budapesten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!