Járvány

2020.12.28. 13:50

Megrendezik a szilveszteri tűzijátékot Sydneyben

Megrendezik szilveszterkor Sydneyben a hagyományos tűzijátékot, de a pandémia miatt idén kisebb lesz az ünneplés és senki sem mehet ki a kikötőbe, hogy a helyszínen nézze a látványosságot – jelentették be hétfőn a szervezők.

Tűzijátékkal köszöntik az új évet Sydney kikötőjében 2018. december 31-én, szilveszter éjszakáján.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Brendan Esposito

A tűzijáték mindössze hétperces lesz, a hatóságok kordonokkal akadályozzák meg az emberek csoportosulását.

„Idén mindenki láthatja otthonából a hétperces tűzijátékot, akár Új-Dél-Walesben, akár Ausztráliában, akár máshol él a világban”

hangsúlyozta Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke.

A miniszterelnök üzenetében azt is kérte, hogy idén mindenki tartózkodjon az újévi csóktól és öleléstől, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Sydney északi partjának körzete szigorú karanténban van. A város többi részén tíznél többen nem látogathatnak meg egy másik háztartást és a kültéri csoportosulások létszámát is 50 emberre korlátozták.

Korábban úgy tervezték, hogy a 2020-ban az országban pusztító bozóttüzek oltásában résztvevő tűzoltók, valamint a mentőcsapatok tagjai áldozatos munkájuk elismeréseként a parton exkluzív helyszínekről nézhetik a tűzijátékot, de a helyzet miatt ezt is lefújták.

Borítókép: tűzijátékkal köszöntik az új évet Sydney kikötőjében 2018. december 31-én, szilveszter éjszakáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!