jótékonyság

2020.12.11. 21:18

Százötven család kap ajándékot a katasztrófavédelemtől

A csomagokban füst- vagy szén-monoxid-mérők is vannak – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Forrás: Shutterstock

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által megtöltött cipősdobozokat az országos tűzoltósági főfelügyelő csütörtökön adta át a Magyar Vöröskereszt képviselőinek.

Mint Bérczi László tűzoltó dandártábornokot, országos tűzoltósági főfelügyelőt, az OTB ügyvezető elnökét idézik, a százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékot. A dobozokba a füst- vagy szén-monoxid-érzékelő mellett található még édesség, tea, kakaó, cukorka, állatfigurás ceruza a gyerekeknek, zseblámpa, esőkabát, hasznos figyelemfelhívó mondattal ellátott hűtőmágnes és más apró ajándék. Egy-egy csomag értéke nagyjából tizenötezer forint.

A dobozokból az ország valamennyi megyéjébe és a fővárosba is kerül.

Mindezek mellett az országos tűzoltósági főfelügyelő átadta azt a kétezerötszáz csokoládét is a Magyar Vöröskereszt képviselőinek, amelyet a katasztrófavédelem minden évben eljuttat a MikulásGyárba.

Minden darab egy-egy szenteste szolgálatban lévő tűzoltót szimbolizál.

Az édességek csomagolásán különböző jótanácsok olvashatóak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!