Járvány

2021.02.24. 09:35

Megszaporodtak az online továbbképzések

Gyorsan reagáltak a járványhelyzetre a vezetői vagy dolgozói tréningeket tartó oktatók, a járvány előtt a trénerek mintegy hat százaléka tartott online kurzust, ma a 65 százalékuk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Girts Ragelis

A tavaly nyáron létrejött Tréneri Edzőtábor Egyesület adatai szerint ma mintegy négyezer tréner dolgozik Magyarországon, de a következő években és évtizedekben egyre több trénerre lehet szükség, mert az iskolarendszerű képzés nem feltétlenül megoldás a folyamatos munkahelyi továbbképzésben jelentkező igényekre, és a munkavállalók is növekvő számban törekszenek az élethosszig tartó tanulásra.

Az egyesület tavaly őszi felmérése szerint a trénerek többsége másodállásban dolgozik, háromnegyedük nő, életkoruk pedig 36 és 55 év közötti.

Magasan képzettek, 96 százalékuknak van felsőfokú végzettségük, sokuknak doktori fokozata is.

Trénervégzettség nem létezik, a fél-egy éves trénerképzések többnyire államilag elismert tanúsítványt adnak, de egyetemen is részt lehet venni szakirányú továbbképzésen.

Jellemzően azok kezdenek tréningeket tartani, akik valamilyen területen sikeresek, esetleg vezetőként dolgoztak, és át akarják adni a tudásukat

– írta a Világgazdaság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!