szavazási eredmény

2021.02.25. 10:59

Olvasóink többsége szerint a fegyelmezettségünkön múlik a harmadik járványhullám leküzdése

A többség úgy véli, ezt is megoldjuk majd, ahogy eddig.

Forrás: Shutterstock

Fotó: progressman

Megérkezett a koronavírus-járvány harmadik hulláma hazánkba is, ismét egyre több új beteget regisztrálnak. A szakemberek szerint a fölívelés a korábbinál fertőzőképesebb brit vírusmutáns elterjedésének következménye.

Ugyanakkor minden korábbinál nagyobb ütemben zajlik a vírus elleni védettséget jelentő oltások beadása is, hiszen ezen a héten már több százezer ember beoltására nyílik lehetőség. Fontos megjegyezni, hogy az országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint a Magyarországon engedélyezett öt vakcina mindegyike véd a brit mutáns ellen is.

A harmadik hullámmal viszont a jelek szerint még meg kell küzdenünk, ezért legutóbb azt kérdeztük olvasóinktól, mit gondolnak, mi lesz velünk most, hogy itt a harmadik hullám?

A legtöbbek szerint (37 százalék) a sikeres védekezés kulcsa a fegyelmezettség és a bizakodás, vagyis ha betartjuk a szabályokat, a helyzetet „ahogy eddig, most is megoldjuk” majd.

A bizonytalanságot jelezheti, hogy a második legtöbb szavazatot kapott (34 százalék) válaszlehetőség egyben a legpesszimistább is, amely szerint „a brit mutáns minket is letarol, ahogy a világot”. Nos, ezen viszont a fegyelmezettség segíthet.

Sokan vannak olyanok is (18 százalék), akik félnek tőle, hogy a járványt csak a nyári jó idő állíthatja meg. Végül, de nem utolsósorban voltak olyanok is (11 százalék), akik bizakodva tekintenek a jövőbe és egyetértenek azzal a válaszlehetőséggel, amely szerint a harmadik járványhullám „tiszavirág-életű lesz, a vakcinázás hamar véget vet neki”. Mindannyiunk érdekében kívánjuk, hogy utóbbiaknak legyen igazuk!

[eweb-voting id="4691644"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!