egészségesen finomat

2021.05.12. 11:58

A Nébih újraindította közétkeztetési programját

Az eddigi tapasztalatok alapján a konyhák normál kapacitásra való visszaállása többnyire zökkenőmentesen zajlott.

Budapest, 2014. június 12. Ebédelnek az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola egyik első osztályának tanulói 2014. június 12-én, az iskolájukban a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a koronavírus-járványhelyzet enyhülésével, április közepétől, fokozatosan újraindította a Minőségvezérelt közétkeztetés programot – tájékoztatta a Nébih szerdán az MTI-t.

Kiemelték: a minősítések április 19-től első körben a bölcsődei, óvodai, valamint a munkahelyi konyhákon indultak újra.

Az auditorok eddigi tapasztalatai alapján a konyhák normál kapacitásra való visszaállása többnyire zökkenőmentesen zajlott – közölte a Nébih jelezve, hogy több helyen lecserélődött a személyzet és sokszor az élelmezésvezető személye is megváltozott.

Május 10-étől az élelmiszerbiztonsági, -higiéniai és -minőségi minősítések az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban is újraindultak a jelenléti oktatás megkezdésével párhozamosan – mutattak rá.

A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a közétkeztetést érintő közbeszerzési pályázatoknál szeptembertől a szolgáltatóknak be kell nyújtania egy 3 évnél nem régebbi speciális minősítést. Szintén módosul a minősítési eredmények közzétételének rendje, megszűnik a „fejlesztés alatt, jobb minősítésre pályázik” jelzéssel való megjelenítés lehetősége. Április 1-jét követően minden eredmény – ideértve a 80 százalék alatt teljesítő konyhákét is – pontosan, százalékban meghatározva kerül fel a hivatal honlapjára.

Borítókép: Ebédelnek az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola egyik első osztályának tanulói 2014. június 12-én, az iskolájukban a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!