tippek

2021.06.20. 15:05

7 bombaötlet nyárra: így lesz egészséges és sokkal dúsabb a haja

Mire nyaralni megy, legyen egészségesebb a haja. Néhány dologra figyeljen oda, és akár pár hónap alatt dúsabbá, szebbé varázsolhatja a hajkoronáját. Mutatjuk az ötleteket!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1. Változtasson az étrendjén

A haj is dúsabb, ha egészséges tápanyagot kap, így érdemes vitaminokban, fehérjében, vasban gazdag ételeket fogyasztania. Ha diétázik, akkor is figyeljen oda a bevitt étel minőségére és tartalmára. Fogyasszon minél több diót, halat! – tanácsolja a Diéta és fitnesz cikke.

2. Ne mosson hajat mindennap!

A túl gyakori hajmosás megfosztja a haját a természetes fényétől. Ha naponta szükséges mosnia, akkor viszont ne használjon minden nap sampont, csak balzsamot alkalmazzon inkább a folyadékpótlás érdekében.

3. Masszírozza a fejbőrt rendszeresen

Lefekvés előtt masszírozza át a hajtövét. Nagyon kellemes érzés, és serkenti a vérkeringést, segítve a hajat a növekedésben.

4. Figyeljen oda a túlzott igénybevételre

Nem kell minden egyes hajmosás után feltétlenül hajszárítót, hajvasalót használni. Hajtöredezéshez és ritkuláshoz vezethet. Engedje, hogy időnként természetesen megszáradjon.

5. Vegye figyelembe a hormonváltozást

Amennyiben hormonszintváltozás bármely szakaszában van – például állapotosság után, vagy menopauza idején -, ez oka lehet az esetleges hajhullásnak. Tehát ha ismeri az okot, könnyebben is tudja kezelni. Érdemes ilyenkor szakemberrel is beszélnie, mert nagy eséllyel még visszanyerhet valamennyit a hajkoronából. Ezekben az időszakokban kényeztesse magát és a fejbőrét. Használjon akár több, természetes anyagú táplálószert, hajpakolást.

6. Figyeljen mindennap a légzésére

A túlhajszolt mindennapok, a feszültséggel teli élet a hajra is hatással van. A szervezete, egészsége egyensúlyához hozzátartozik, és nagyon fontos a helyes légzés. Ezért mindennap legyen 5-10 perce magára, amikor félreteszi a mobiltelefont, és csak befelé figyel. Lélegezzen mélyeket, és figyelje meg, hogy a belégzés és a kilégzés is nagyjából ugyanolyan hosszú legyen. A helyes légzés csodákra képes, a haja növekedésére is hatással van.

7. Hidratálja a hajtincseit

Érdemes 6 hetente a haja végét levágatni, megszabadulni rendszeresen a töredezett végektől. Hajformázásnál pedig használjon olyan krémes hajformázó terméket, amely meggátolja a kiszáradást, a hajat táplálja.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!