tizedik alkalommal

2021.06.05. 17:02

Újra lesz Kaláka Fesztivál Egerben

Június 24. és 27. között a programok nagy többségének ezúttal is az Érsekkert ad otthont.

Eger, 2019. június 28. Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel (b-j) a 40. Kaláka Fesztiválon Egerben 2019. június 28-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyáron elmaradt ugyan, ám idén június 24. és 27. között újra megrendezik a Kaláka Fesztivált Egerben – közölte az esemény művészeti vezetője a fesztivál csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja elmondta: a programok nagy többségének ezúttal is az Érsekkert ad otthont, míg a június 24-i fesztiválnyitó verskoncertet, Bogdán Zsolt és a Kaláka Vannak vidékek című Kányádi-estjét Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjának szabadtéri színpadán rendezik.

Ugyancsak külső helyszínen, a Hotel Eger & Parkban várják az érdeklődőket másnap a Vers-Kép című kiállításmegnyitóra, ahol Nágel Kornél grafikusművész és Turek Miklós színművész grafikai lapokkal illusztrált, verses tárlatvezetéssel tiszteleg Faludy György, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és József Attila munkássága előtt.

A fesztivál június 26-án az egri Minorita templomban zárul, ahol zsoltárok mai megfogalmazása lesz látható-hallható Sebestyén Márta és a Gryllus testvérek előadásában.

Az érsekkerti fő helyszínen a rendezvény hétvégi napjain délelőtt és kora délután gyermekeknek szóló előadások sora kínál programot a kisebbeknek. Péntektől vasárnapig délutánonként és esténként pedig olyan ismert előadók és együttesek lépnek közönség elé, mint a Hot Jazz Band; a Csík zenekarban játszó, ám ezúttal családjával és zenészbarátaival, Karácsony Jánossal és Vecsei H. Miklóssal színpadra álló Szabó Attila; Novák Péter és az Etnofon, a Palya Bea Quartet, a Besh o droM, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Magna Cum Laude vagy éppen a házigazda Kaláka együttes.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a város 5 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelyet immár tizedik alkalommal rendeznek meg Egerben.

Borítókép: Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel (b-j) a 40. Kaláka Fesztiválon Egerben 2019. június 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!