szakértői vélemény

2020.08.15. 09:13

A fiatalkori tudatosság jobb életminőséget eredményez időskorban

Már a gyerekeknek tanítani kell, milyen fontos az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás.

Forrás: Shutterstock

A fiatalkori tudatos élet lehetővé teszi, hogy jobb legyen az életminőség időskorban, ezért már a gyerekeknek tanítani kell, milyen fontos az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás – mondta a Semmelweis Egyetem Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ megbízott igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Gadó Klára közölte: nagyon fontos, hogy fiatalon mit tesz az ember az egészségéért; a káros szenvedélyeket, például az alkoholfogyasztást, a dohányzást kerülni kell, és fontos a pozitív gondolkodás is.

A tényleges kort nem lehet szabályozni, de abban óriási szerepe van mindenkinek, hogy a szervezete, a mentális és lelki állapota hány éves emberének felel meg – hangsúlyozta.

Hozzátette: időskorban törékeny egyensúlyi állapot van, amelynek a fenntartása az orvostudomány feladata, ezért körültekintőnek kell lenni az idős betegek gyógyszeres kezelésekor.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!