Járvány

2020.04.02. 21:46

A köztársasági elnök ajánlásával indított új rovatot az Élő bolygónk nevű oldal

Nemcsak a jó példákat szeretné bemutatni, de ötletet és inspirációt is szeretne adni, hogy a kérdésre könnyebb legyen a választ megtalálni mindenkinek – fogalmazott a köztársasági elnök.

Budapest, 2020. március 23. Védőmaszkot és gumikesztyűt viselő polgárőrök élelmiszert szállítanak ki egy idős nőnek a XIII. kerületben 2020. március 23-án. Az Országos Polgárőr Szövetség közterületi és külterületi szolgálattal segíti a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet enyhítését. A polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A köztársasági elnök ajánlásával az Élő bolygónk nevű oldal új rovatot indít Mindenki mindenkiért címmel, amely a koronavírus-járvány elleni védekezés jó példáit mutatja be.

Áder János az elobolygonk.hu oldalon szerdán azt írta: „március 11-e, a járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése óta három hét telt el. Rendkívüli időket élünk. A járvány ugyanakkor nagyon sok embert cselekvésre késztetett. Mit tehetek én? – tették, teszik fel egyre többen a kérdést.”

Hozzátette: sokan kérdezik, hogy mit tehetnek, ha idős szomszédjuk van, ha az egészségügyben vagy a kereskedelemben dolgozókat szeretnék segíteni vagy az otthoni időtöltést igyekeznének hasznosabbá tenni.

Az államfő ilyen jó példaként említette a szomszédban lakó idős néninek bevásárló fiatalokat; a maszkok gyártásába kezdő alkalmi varrónőket, az egészségügyben, a kereskedelemben helytálló dolgozókat ingyen fuvarozó taxisokat.

Beszámolt továbbá a számukra ingyen ételt készítő séfekről, éttermekről; az orvosok, ápolók, bolti eladók számára érkező felajánlásokról, lakásokról, szállodai szobákról, a virtuális koncertekről, múzeumlátogatásokról, az ingyenes hangoskönyvekről, a diákok online korrepetálásáról és a fertőtlenítő gyártására átállított gépsorokról.

Áder János összegzésként úgy fogalmazott: „az Élő Bolygónk új rovata nemcsak a jó példákat szeretné bemutatni, de ötletet és inspirációt is szeretne adni, hogy a kérdésre – Mit tehetek én? – könnyebb legyen a választ megtalálni mindenkinek. Mindenkiért.”

Borítókép: Védőmaszkot és gumikesztyűt viselő polgárőrök élelmiszert szállítanak ki egy idős nőnek a XIII. kerületben 2020. március 23-án. Az Országos Polgárőr Szövetség közterületi és külterületi szolgálattal segíti a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet enyhítését. A polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!