Elismerésre méltó lépések

2019.03.18. 12:11

A tengerentúl is példa a magyar családtámogatási rendszer

Novák Katalin Washingtonban egy családpolitikai konferencián beszélt a kormány családpolitikájáról.

Forrás: Pexels.com

Az Egyesült Államok a magyar családtámogatási rendszert előremutatónak és követendő példának tartja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta, a washingtoni családpolitikai konferencián részt vett a nagy amerikai családszervezetek mellett a Fehér Ház stratégiai kommunikációs igazgatója és Donald Trump elnök egyik személyes tanácsadója is, mindannyian követendőnek tartották a magyar rendszert.

Különösen nagy volt az érdeklődés az adórendszeren keresztüli támogatások, azaz a négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége iránt, amely a jövő évtől lép életbe, illetve a családi adókedvezmény iránt. Előremutatónak értékelték továbbá, hogy egyes családtámogatások már magzati korban, a várandósság harmadik hónapja után járnak,

és tetszést arattak a családbarát gondolkodást népszerűsítő kormányzati kisfilmek is

- számolt be a tapasztaltakról az államtitkár.

Hozzátette, hogy elismerően szóltak az amerikai résztvevők az elmúlt évek eredményeiről is: arról, hogy Magyarországon 33 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma, másfélszeresére emelkedett a házasságkötéseké, és 20 éve nem volt olyan magas a gyerekvállalási kedv, mint most.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a csalad.hu oldalon indítottak egy aloldalt, amelyen a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos gyakori kérdésekre igyekeznek megadni a válaszokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!